Ny stor ejendomstransaktion i Ørestad

Det ikoniske hotel- og kontorbyggeri Copenhagen Towers på i alt 84.000 kvadratmeter er solgt til svenske Niam. Sælger er Copenhagen Skyline A/S - et selskab ejet af partnerne i Solstra Capital Partners. 

Copenhagen Towers, der er opført i to etaper mellem 2009 og 2016, består af Crowne Plaza Copenhagen Towers, et hotel på 366 værelser, og tre omkringliggende kontorbygninger på i alt 54.000 kvadratmeter. 

Crowne Plaza har siden opførelsen i 2009 drevet den bæredygtige agenda for hotelbygninger og blev i 2010 kåret til ”verdens grønneste hotel”. Ligeledes har kontorlokalerne i Copenhagen Towers været first mover i brugen af genbrugsbyggematerialer og seneste etape er LEED-certificeret på Platin-niveau.

”Vi er meget glade for handlen og sætter pris på, at Copenhagen Towers i Niam har fået en professionel og langsigtet ejer. Vi har igennem længere tid oplevet, at både hotelgæster og kontorlejere aktivt tilvælger den grønne agenda. Da netop bæredygtighed gennemsyrer hele Copenhagen Towers-komplekset, har det været glædeligt at opleve, at denne type byggeri også står højt på ønskelisten hos de danske og internationale ejendoms-investorer” fortæller David Overby, bestyrelsesformand i Copenhagen Skyline A/S og partner i Solstra Capital Partners.

”Sammenbygningen af et internationalt hotel og kontorlokaler har i alle henseender fungeret efter hensigten og kombinationen af bæredygtige kontorlokaler med mulighed for tilkøb af en lang række serviceydelser, er et koncept, der i den grad har bevist sin levedygtighed på erhvervslejemarkedet”, fortsætter David Overby.

Colliers har formidlet transaktionen. 

“Denne transaktion, som er årets hidtil største, understreger, at der fortsat er stærk investorinteresse for gode investeringsejendomme i Danmark. I samråd med sælger valgte vi at køre en relativt smal proces, hvor vi indbød en snæver kreds af nøje udvalgte potentielle investorer. Der var god interesse for dette særdeles attraktive ejendomskompleks, både fra danske og internationale investorer”, udtaler Peter Winther, CEO for Colliers.

Kontakt
Peter Winther
CEO, Partner
+45 28 19 66 76
peter.winther@colliers.com

Kontakt
expert photo

Peter Winther

CEO | Partner | MRICS

København

Peter er administrerende direktør for Colliers i Danmark og indgår desuden i Investment & Capital Markets-teamets formidling af salg af større erhvervs- og investeringsejendomme, hoteller og butikscentre samt ejendomsporteføljer og ‑selskaber.

Se profil