• For lease
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven
Dirk Boutslaan 1 Eindhoven

Aan de Dirk Boutslaan in Eindhoven liet Campina in 1969 een koelhuis bouwen. Het werd een mooi staaltje pragmatisme. Een zwaar betonskelet werd omhuld met eenvoudige “dubbel-Tplaten”, eigenlijk bedoeld voor zware vloeren in bijvoorbeeld infrastructuur of parkeergarages, maar hier dus heel eigenzinnig als gevel toegepast. Het leverde een geheimzinnig gesloten betonkolos op, die nog steeds op een eigenaardige manier tot de verbeelding spreekt. Het gebouw was maar kort in gebruik. Twintig jaar lang werden er ijstaarten opgeslagen, daarna stond het leeg. 

Binnen is het nu nog aardedonker en huizenhoog. Ector Hoogstad Architecten heeft in opdracht van Bakkers | Hommen Waerdevast een ontwerp gemaakt voor de transformatie tot een robuust, stoer en industrieel kantoorgebouw voor meerdere bedrijven: KOELHUIS.

De historie en karakteristieke elementen van het gebouw blijven behouden en worden gecombineerd met glas en metaal. Het gebouw wordt opengewerkt met grote glaspartijen om zo licht te creëren in het kolossale betonnen pand. Door de vrije hoogte in het gebouw van meer dan 7 meter wordt een unieke kantoorbeleving gerealiseerd! De grandeur, het stoere karakter en de historie van KOELHUIS is hiermee goed voelbaar voor de gebruiker en zal een aantrekkende werking hebben.

OMSCHRIJVING
Project Koelhuis is gelegen aan de Dirk Boutslaan 1, aan de oostkant van Eindhoven, net binnen de ring in het stadsdeel Tongelre, ten zuiden van het Eindhovense Kanaal en aan de overzijde van het Campinaterrein. Dit gebied De Kade zal de komende jaren veranderen naar een levendige wijk om te wonen, werken en verblijven. Het Koelhuis liet Campina in 1969 bouwen en werd onder andere gebruikt voor het opslaan van ijstaarten. Er gaat een transformatie plaatsvinden waarbij het Koelhuis uit zes bouwlagen gaat bestaan en daarmee 5.000 m² kantoorruimte realiseert. Nergens in Eindhoven is kantoorruimte met een vrije hoogte van 7 meter te huur. Dit biedt een zee aan ruimte en indelingsmogelijkheden. Met het robuuste karakter, de historie en de moderne invulling zal dit een plek zijn waar medewerkers en klanten graag zullen komen.

Via de Kanaaldijk-Zuid of de Geldropseweg ligt de binnenstad van Eindhoven binnen handbereik. De bereikbaarheid met eigen vervoer is goed te noemen. Op korte afstand bevindt zich de rondweg rondom Eindhoven-centrum. Via de rondweg zijn diverse invalswegen, alsmede op- en afritten van het snelwegennet A2, A50, A58 en A67 binnen tien autominuten te bereiken. Daarnaast is er op loopafstand aan de Geldropseweg een bushalte aanwezig met verbinding naar Eindhoven-centrum.

HET GEBOUW
Koelhuis bestaat na transformatie uit zes bouwlagen en omvat circa 5.000 m² v.v.o. kantoorruimte met 33 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en 12 parkeerplaatsen op maaiveld.

BEGANE GROND EN EERSTE ETAGE
De begane grond en eerst etage omvatten respectievelijk circa 1.250 m² en 1.400 m² kantoorruimte. Door indrukwekkende verdiepingshoogte van meer dan 7 meter biedt het de mogelijkheid voor het creëren van entresols met bijvoorbeeld zwevende kantoor- of vergaderruimtes. Zo kan circa 2.000 m² en 2.150 m² inspirerende kantoorruimte worden gehuurd.

TWEEDE ETAGE
De tweede etage bestaat uit circa 850 m² kantoorruimte voorzien van veel glas. Hier zijn kantoorunits te huur vanaf circa 250 m². Het enorme dakterras biedt een heerlijke plek om te ontspannen en geeft daarmee een fantastisch uitzicht over de skyline van Eindhoven en De Zuivelfabriek.

BESCHIKBAARHEID
- Circa 1.268 m² op de begane grond
- Circa 743 m² op mezzanine 1 (entresol)
- Circa 1.417 m² op de eerste verdieping
- Circa 743 m² op mezzanine 2 (entresol)
- Circa 602 m² in kantoor 1 in het penthouse
- Circa 256 m² in kantoor 2 in het penthouse
Deelverhuur vanaf circa 256 m²

PARKEREN
Er zijn 33 parkeerplaatsen beschikbaar in de ondergelegen parkeergarage en 12 parkeerplaatsen op het maaiveld

HUURPRIJS
- Kantoorruimte: € 155,- per m² per jaar, exclusief BTW
- Parkeerplaats: € 1.000,- per plaats per jaar, exclusief BTW

SERVICEKOSTEN
Nader te bepalen

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorverdiepingen zullen aan huurders in casco-plus staat worden opgeleverd, zonder een gebruikers specifieke indeling. Indien gewenst kan verhuurder met huurders in overleg treden om op basis van en gedetailleerd Programma van eisen ook de afbouw werkzaamheden in opdracht van huurders uit te voeren.

Het casco-plus opleveringsniveau zal onder andere bestaan uit:
- Ruim entree met ontvangsthal en receptiebalie
- Liftinstallatie
- Karakteristieke trappenhal met stalen wenteltrap
- Monolithisch afgewerkte betonvloeren
- Verwarming middels vloerverwarming
- Aluminium raamkozijnen voorzien van HR++ beglazing
- Bestaand bouwkundig plafond, met betonnen liggers in het zicht
- Bestaande wanden en constructie zijn in de oorspronkelijke structuur teruggebracht
- Gescheiden dames- en herentoiletgroepen per verdieping (gemeenschappelijk gebruik)
- Parkeergarage met directe toegang tot de lift en het trappenhuis
- Hoogwaardige Ledverlichting in combinatie met bewegingssensoren
- Ventilatie middels een gebalanceerd luchtbehandelingssysteem
- Klimaatinstallatie gebaseerd op comfortklasse B, volgens publicatie 74 van de ISSO
- Toegangscontrolesysteem
- Brandmeldinstallatie
- Brandpreventiemiddelen
- Alarminstallatie
- Rooftop terras aan twee zijden van het gebouw met fraai uitzicht over de stad

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer: circa 10 minuten tot aan de A2
Openbaar vervoer: circa 10 minuten tot aan Centraal Station / circa 5 minuten tot aan de bushalte