Norwood, MA

Subaru of New England Corporate Headquarters 

Colliers provided commissioning services for Subaru of New England’s Corporate Headquarters. The new 165,000 square foot signature project created a new, state-of-the-art headquarters incorporating the latest in sustainable design practices, the facility received LEED Platinum Certification.

The project included a new, 3-story, 75,000 square foot office building and a new 90,000 square foot high-bay warehouse facility with advanced racking and retrieval systems.

Sustainable design elements include: photovoltaic array, rainwater collection, locally sourced and recycled building materials, a chilled beam HVAC system, LED lighting systems, skylights for increased interior daylighting, a white roof assembly, and rain gardens for site runoff control.

Colliers provided integrated commissioning services in accordance with LEED EA Prerequisite 1, Fundamental Commissioning and EA Credit 3, Enhanced Commissioning from the schematic design phase through the warranty phase. 

In the role of commissioning agent, Colliers coordinated the functions of system documentation, equipment start-up, control system calibrations, testing and balancing, performance testing, and training.