Het nieuwe Colliers hoofdkantoor staat naast het Olympisch stadion in Amsterdam. Op deze historische locatie is de iconische Citroën garage getransformeerd in een inspirerende werkomgeving. Colliers huurt ongeveer 2.000 m² op de tweede verdieping van het gebouw en biedt plek aan 125 medewerkers. Het kantoor bestaat uit drie zones: community, meeting en working. 

Uitdaging
Door sterke groei en de nieuwe koers van het bedrijf was er behoefte aan huisvesting op plek die meer past bij het imago: duurzaam, transparant en recht doen aan de unieke Colliers cultuur. Een goede aansluiting op het Openbaar Vervoer en ruimte voor fietsen en elektrische auto’s was daarbij ook belangrijk. Met die opdracht heeft Colliers deze unieke plek gezocht en gevonden. 

Nieuw werkplekconcept met focus op samenwerking
Samen met het management en de medewerkers is gewerkt aan een nieuw werkplekconcept. Er is een mix gecreëerd van ruimtes: reguliere werkplekken, aanlandplekken, ruimten om te concentreren of juist te brainstormen, een bibliotheek en vergaderruimtes. Deze variatie moet leiden tot een betere samenwerking, meer dynamiek en meer verbinding tussen afdelingen. Het moet ook een thuisbasis zijn voor andere kantoren van Colliers in Nederland en daar buiten.

Duurzaam elementen
Bij het inrichtingsontwerp is rekening gehouden met duurzaamheid en gezondheid. Ruimten zijn afzonderlijk qua temperatuur te regelen. Er is veel rekening gehouden met de akoestiek en leefbaarheid. Wanden en plafonds zijn voorzien van akoestische bekleding, er is veel plek voor planten en er is veel geïnvesteerd in de klimaatinstallatie. Verduurzaming komt terug in bijvoorbeeld de energieopwekking en energielabel van het gebouw, maar ook in meubilair dat is gemaakt van oude tafelpoten. Het streven is om een WELL certificaat te krijgen. Een onderdeel daarvan is het aanbieden van een zeer gezonde en uitgebalanceerde lunch die dagelijks door een kok wordt voorbereid.