Унікальне досягнення Retroville: ТРЦ залучив кредитні кошти польського банку

Київ, 09 липня 2019 р.  – Компанія ТОВ «Мартін», яка розвиває торгово-розважальний та бізнес-центр Retroville у Києві, повідомила про залучення грошової лінії на загальну суму 41,1 млн Євро у польского державного банку BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego S.A.). На сьогодні отримані транші в розмірі 12,2 млн Євро.

Кредитні кошти будуть спрямовані на завершення будівництва ТРЦ та БЦ Retroville, зокрема - на проведення оздоблювальних робіт та пуско-налагоджувальних робіт інженерних мереж.

ТОВ «Мартін» входить в єдину групу компаній з мережею продуктових супермаркетів Novus та девелоперською компанією Stolitsa Group, основними акціонерами яких є інвестори з Литви.

Дворівневий багатофункціональний комплекс Retroville розташований за адресою проспект Правди, 47 поряд зі столичними житловими масивами Варшавський та Виноградар. Загальна площа об'єкта становить 122 729 кв. м, з яких 11 147 кв. м – бізнес-центр класу «B», а 80 718 кв. м – торгово-розважальний центр.

На сьогодні, будівельна готовність об'єкту становить близько 70%. Девелопер має намір завершити роботи в грудні 2019 року, а відкриття ТРЦ та БЦ Retroville заплановано на 1й квартал 2020 р.

Ексклюзивним брокером проекту виступає міжнародна компанія Colliers International (Україна).

Згідно з даними про залучених орендарів, заповнюваність ТРЦ Retroville становить 65%.  Заповнюваність БЦ становить 45%.

Якірним орендарем БЦ виступить головний офіс супермаркету «Novus».

Серед якірних орендарів ТРЦ: супермаркет Novus, кінотеатр Multiplex, дитячий розважальний центр Fly Kids, будівельний гіпермаркет Leroy Merlin, магазин товарів для дому JYSK в оновленому форматі, магазини електроніки Eldorado, «Фокстрот», MOYO, а також фітнес-клуб SportLife.

Пул орендарів активно поповнюється. Фіналізовані домовленості з такими торговими операторами, як Broсard, McDonalds, Salateira, Intertop, Ecco, Skechers, Evrasia, Tezenis, Calzedonia, Intimissimi, Citrus, Stem, Walker, Oggi, Under Armour, KFC, Sportmaster, Ostin, Fun Day, Librarium та з іншими.

Паралельно із будівництвом об’єкту розвивається інфраструктура району. У розташованому поруч житловому масиві «Варшавський» вже введено в експлуатацію 12 будинків, а після закінчення забудови, населення всього житлового масиву Варшавський складе понад  100 000 жителів.

Активно ведеться будівництво метро в безпосередній близькості до об'єкту. Кошти були виділені містом. Станції метро «Мостицька» і «Проспект Правди» будуть розташовані в пішохідній доступності до Retroville.

Олександр Носаченко, керуючий директор Colliers International (Україна): «Залучення позикового фінансування від іноземного банку у великий девелоперський проект - унікальна подія для ринку комерційної нерухомості Києва за останні 5 років. Упевнений, що «зелене світло» для такої кредитної лінії стало можливим саме завдяки великому потенціалу ТРЦ Retroville та професіоналізму задіяної у проекті команди. Практично 100% масштабних проектів торговельної нерухомості в країні реалізуються або за рахунок власного капіталу інвестора, або із залученням фінансування від українських банків. Фінансування від українських банків в реаліях сьогодення дуже дороге та вкрай обмежене в обсязі капіталу, який банки готові видавати на один проект. Кредитна лінія на великий девелоперський проект в Україні від комерційного іноземного банку - знакова подія».